Om mig

 

Tina Sommer Paaske -  tekstil billedkunstner

 

Jeg ”maler” med stoffer, tråd og symaskiner, skaber billeder efter egne fotos og jeg forsøger mig også lidt med abstrakte billeder.

 Den internationale benævnelse for denne kunstart er overordnet Art Quilts, der er flere underarter såsom Pictorial Quilts og Abstract Art Quilts, det er de kategorier jeg beskæftiger mig med. Art Quilts er skabt til ophængning som billedkunst i almindelighed, den er originalt design og syet af kunstneren selv. En Art Quilt kan aldrig være lavet efter et traditionelt mønster, men altid efter kunstnerens egen inspiration.

 Jeg syr billeder fordi jeg er fascineret af alle de muligheder stof giver mig, og alle de mange mulige udtryk jeg kan skabe i stoffet. Jeg farver mange af mine stoffer selv og udsætter dem for forskellige former for surface design, for at opnå et interessant udtryk som jeg kan bruge i mine billeder. Jeg syr ikke på bestilling, det er vigtigt og nødvendigt for mig, at sy det jeg har lyst til og er inspireret til. Min kunst er ikke drevet af økonomi, men absolut af at skabe en indre ro og balance, men jeg bliver altid glad når jeg sælger et værk, det er trods alt den største anerkendelse af det jeg laver, som findes.

 Jeg bliver altid inspireret af at se andre kunstneres arbejde, al slags kunst visuel som auditiv, der er altid en lind strøm af billeder som passerer for mit indre. Men vigtigst af alt, så ønsker jeg at mine billeder er mine egne, at de har ”noget af mig i sig”. Jeg vælger mine motiver ud fra hvad de siger mig og forsøger at overføre den stemning og følelse til de færdige billeder.

 Jeg udstiller over det meste af landet og vil så vidt muligt selv være tilstede, det giver mig utroligt meget at møde publikum og snakke om hvad de ser, og måske ikke ser, i min kunst.

 

 Du kan skrive til mig på mail: paaske.tina@gmail.com

 

Jeg er formand for: www.artquilts.dk

Jeg er medlem af: www.kunstsamlingen.dk

                                www.nordsjaellandsquiltelaug.dk

                                www.saqa.com Studio Art Quilt Association

 

Du kan følge mig på: 

 FB  Art Quilts by Tina Sommer Paaske  

 

 Instagram Tina Sommer Paaske                

 

Jeg har oprettet en Facebook gruppe:

Tekstil Billedkunst

https://www.facebook.com/groups/1799391410190010/

Jeg har længe syntes vi manglede noget på dansk, alle med interesse for tekstil billedkunst er velkomne!